Ga wandelen

Ga wandelen!

Zou u  voor uw gezondheid eigenlijk meer moeten bewegen maar komt u daar niet toe? Dan is de Groene Wandel Praktijk misschien iets voor u. Gezellig samen met lotgenoten wandelen door mooie natuur onder professionele begeleiding.

Wat is de Groene Wandel Praktijk?

U gaat onder begeleiding van uw eigen fysiotherapeut of huisarts met een groep van 8-10 mensen één keer per week een uur wandelen. De wandelingen starten direct vanuit de praktijk. Van daaruit loopt u elke week een andere route in de natuurlijke omgeving van de praktijk. De beweegactiviteiten zijn laagdrempelig, de nadruk ligt op ontspannen bewegen in rustig tempo, genieten van de natuur, en contact met anderen.

Het gaat bij dit beweegconcept niet om het leveren sportieve prestaties. Het belangrijkste doel is om van de bank af te komen, en in beweging te blijven.

Waarom wandelen?

Huisarts Frank Greve uit Oldenzaal is als een van de eerste praktijken in Nederland gestart met het begeleiden van wandelgroepen. In dit programma voor TV Oost vertelt hij over zijn ervaringen en legt hij waarom wandelen zo goed is voor je gezondheid. Het Amerikaanse filmpje over het belang van wandelen kun je hier bekijken

Zelf wandelen?

Herkent u zich in deze beschrijving en wilt u ook zelf een start maken met een meer actieve leefstijl? Informeer dan bij uw fysiotherapeut of huisarts naar de mogelijkheden, of zoek via deze website een Groene Wandel Praktijk bij u in de buurt. Omdat de Groene Wandel Praktijk nog in ontwikkeling is, zijn de mogelijkheden nog beperkt. Klik hieronder voor meer wandelmogelijkheden.