IVN

IVN

IVN is in Nederland een pionier als het gaat om Natuur op Recept. Deze organisatie zet zich al jaren in om mensen weer in contact te brengen met natuur en te activeren voor een groen en duurzaam Nederland. Dat doet IVN samen met 27.000 vrijwilligers door middel van natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes gericht op vier thema’s Kind & Natuur, Natuur in de Buurt, Natuur & Recreatie en Natuur en Gezondheid. IVN wil dat natuur weer wordt benut als bron voor gezondheid en dat íedereen de kans krijgt in contact met natuur te komen of te blijven.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van activiteiten van IVN rondom Natuur op Recept. Klik op de foto’s om filmpjes te bekijken

Natuur op recept in Rotterdam

In Rotterdam is IVN – Natuur op Recept aangesloten bij het bestaande initiatief de Groene Connectie. De Groene Connectie is een ‘groen lint’ door de Rotterdamse wijk Delfshaven. Dit lint verbindt bestaande groene initiatieven. Het is, naast een mooie wandelroute van 8 kilometer door Rotterdam West, ook een middel om lokale zorg- en welzijnsinstellingen te koppelen aan de groene initiatieven in eigen buurt. Bij dit netwerk is een enthousiaste huisarts aangesloten, die via een grote kaart in haar wachtkamer patiënten actief naar een aantal nieuwe en bestaande groene activiteiten doorverwijst.

Grijs, groen, gelukkig

Een groene omgeving heeft een positief effect op de gezondheid en het welzijn van ouderen. Daarom is IVN gestart met het project Grijs, Groen & Gelukkig. Met een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij bezorgt IVN ouderen een gelukkige oude dag door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Product markt manager Rutger de Graaf is er van overtuigd: ‘Knuffelkippen hebben soms meer effect dan antidepressiva’.